Women of Switzerland

Anastasia Hofmann & Naomi MacKenzie

Entrepreneurs, *1992 & *1993

Anastasia Hofmann and Naomi MacKenzie create solutions for the issue of food waste in the hospitality sector. They founded the startup KITRO in 2017.

During their studies at the Swiss Hospitality Management School Lausanne (EHL) they discovered how much food waste is generated in the catering industry, and resolved to address this. They embarked on a global challenge by advocating sustainable change thanks to imaging technology. Based on artificial intelligence, KITRO offers an automated data collection and analysis solution for food waste that can be adopted by the food and beverage industry around the world. Hofmann and MacKenzie utilise their hospitality expertise in the fight against food waste.

Entrepreneures, *1992 & *1993

Anastasia Hofmann et Naomi MacKenzie apportent à l’hôtellerie une solution pour lutter contre le gaspillage alimentaire. Elles ont fondé la start-up KITRO en 2017.

Au cours de leurs études à l’École hôtelière de Lausanne, elles découvrent la quantité de déchets alimentaires générés dans le secteur de la restauration, et se résolvent à affronter ce problème mondial. Elles se tournent alors vers une solution d’imagerie de pointe. En se basant sur l’intelligence artificielle, KITRO propose une solution automatisée de collecte et d’analyse de données sur les déchets alimentaires qui peut être adoptée par les points de vente de nourriture et de boissons. Hofmann et MacKenzie mettent ainsi leur expertise dans le domaine de l’hôtellerie au service de la lutte contre le gaspillage alimentaire.

Unternehmerinnen, *1992 & *1993

Anastasia Hofmann and Naomi MacKenzie bringen der Gastronomiebranche eine Lösung zur Bekämpfung von Lebensmittelverschwendung. Sie gründeten das Startup KITRO in 2017.

Während ihres Studiums an der Schweizerischen Hotelfachschule in Lausanne (EHL) haben sie festgestellt, wie viele Lebensmittelabfälle generiert werden im Gastgewerbe, und das wollten sie ändern. Sie stellen sich einer globalen Herausforderung mit einer hochmodernen Lösung, die eine sofortige Analyse der Lebensmittelabfälle ermöglicht. Mit künstlicher Intelligenz als Grundlage bietet KITRO eine automatisierte Datenerfassungs- und Analyselösung für Lebensmittelabfälle, die von der Lebensmittel- und Getränkeindustrie auf der ganzen Welt übernommen werden kann. Hofmann und MacKenzie stellen damit ihre Hotelkompetenz in den Dienst der Bekämpfung von Lebensmittelverschwendung.

Imprenditrici, *1992 & *1993

Anastasia Hofmann e Naomi MacKenzie creano soluzioni al problema dello spreco alimentare nel settore della ristorazione e in quello alberghiero. Nel 2017 fondano la startup KITRO.

Durante gli studi alla Scuola alberghiera di Losanna (EHL) Anastasia Hofmann e Naomi MacKenzie scoprono quanto cibo viene sprecato in questo settore e decidono di affrontare la situazione. Quello che vogliono è rispondere a una sfida globale e promuovere un cambiamento sostenibile attraverso la tecnologia di imaging. Grazie all’intelligenza artificiale, KITRO propone una soluzione automatizzata di raccolta e analisi dei dati sui rifiuti alimentari che può essere utilizzata dall’industria alimentare e delle bevande in tutto il mondo. Le due fondatrici sfruttano la propria esperienza per lottare contro lo spreco di cibo.

Emprendedoras, *1992 & *1993

Anastasia Hofmann y Naomi MacKenzie se dedican a crear soluciones para el problema del desperdicio de alimentos en el sector hotelero. Fundaron la startup KITRO en 2017.

Durante sus estudios en la Ecole hôtelière de Lausanne (EHL) descubrieron la cantidad de desperdicio de alimentos que se genera en el sector de la hotelería y decidieron hacerle frente a ello. Se embarcaron en un reto global abogando por un cambio sostenible gracias a la tecnología de imágenes. Basado en la inteligencia artificial, KITRO ofrece una solución automatizada de recogida y análisis de datos sobre el desperdicio de alimentos que puede ser adoptada por la industria de la alimentación y las bebidas en todo el mundo. Hofmann y MacKenzie utilizan su experiencia en htoelería en la lucha contra el desperdicio de alimentos.

Anastasia  Hofmann & Naomi  MacKenzie